یکی از معضلات جدی کشورهای در حال توسعه نحوه گزینش مدیران و معیارهای حاکم بر این گزینش است. مقاله حاضر حاصل تحقیقی میدانی است که با هدف تعیین میزان انتخاب مدیران بر اساس معیارهای همگانی (شایسته سالاری) و معیارهای اختصاصی (ناشایست سالاری) و همچنین تاثیرات بکارگیری این معیارها بر عملکرد سازمان ها انجام گرفته است منظور از معیارهای همگانی با شایسته سالارانه در نظر گرفتن تخصص؛ تعهد؛ تجربه؛ مهارت و توانایی افراد و منظور از معیارهای اختصاصی یا ناشایست سالارانه در نظر گرفتن وابستگی های خاص مانند روابط فردی؛ روابط خانوادگی؛ قومیت؛ نژاد؛ زبان مشترک؛ باند و رابطه بازی و حتی منزلت اجتماعی و طبقاتی افراد در انتخاب مدیران است.
جامعه آماری تحقیق کلیه مدیران سازمان های استان یزد و نمونه آماری آن 100 نفر از مدیران سازمان های دولتی و خصوصی استان یزد بوده اند. نتایج حاصله از این تحقیق نشان می دهد علیرغم اینکه انتخاب بر اساس معیارهای اختصاصی سبب کم کاری؛ غیبت؛ نارضایتی شغلی کارکنان؛ از بین رفتن خلاقیت ها و استعدادها؛ کاهش کارآیی و اثر بخشی سازمان ها و بطور کلی هدر رفتن منابع جامعه می شود و مدیرانی که بر اساس معیارهای اختصاصی انتخاب شده اند برای انتخاب دیگر افراد نیز از این معیارها تبعیت می نمایند در انتخاب مدیران بخش دولیت و خصوصی تا حدود زیادی معیارهای اختصاصی و ناشایست سالارانه حاکم می باشد.
عطافر, دکتر علی و آذربایجانی, دکتر کریم . (1380). بررسی میزان شایسته سالاری در انتخاب مدیران بخش دولتی و خصوصی. فصلنامه دانش مدیریت (منتشر نمی شود), 54(0), -.
MLA
عطافر, دکتر علی , و آذربایجانی, دکتر کریم . "بررسی میزان شایسته سالاری در انتخاب مدیران بخش دولتی و خصوصی", فصلنامه دانش مدیریت (منتشر نمی شود), 54, 0, 1380, -.
HARVARD
عطافر, دکتر علی, آذربایجانی, دکتر کریم. (1380). 'بررسی میزان شایسته سالاری در انتخاب مدیران بخش دولتی و خصوصی', فصلنامه دانش مدیریت (منتشر نمی شود), 54(0), pp. -.
CHICAGO
دکتر علی عطافر و دکتر کریم آذربایجانی, "بررسی میزان شایسته سالاری در انتخاب مدیران بخش دولتی و خصوصی," فصلنامه دانش مدیریت (منتشر نمی شود), 54 0 (1380): -,
VANCOUVER
عطافر, دکتر علی, آذربایجانی, دکتر کریم. بررسی میزان شایسته سالاری در انتخاب مدیران بخش دولتی و خصوصی. فصلنامه دانش مدیریت (منتشر نمی شود), 1380; 54(0): -.