امروزه یکی از دغدغههای اصلی سازمانها، استفاده از امکانات و ابزارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات بهمنظور یکپارچه سازی اطلاعات و سیستمهای اطلاعاتی در سطح سازمان و افزایش بهرهوری در کلیه سطوح است. به این منظور مدلها، چارچوبها و متدولوژیهایی مختلف معماری سازمانی(مانند FEAF،TOGAF) ارایه شده است که سازمانها را در جهت دستیابی به یک طرح جامع فناوری اطلاعات و ارتباطات یاری مینماید. از آنجایی که این متدولوژیها عام بوده و بهصورت تخصصی برای صنایع مختلف طراحی نشدهاند، ازاینرو ممکن است زمان و هزینه بسیار زیادی را جهت پیاده سازی به خود اختصاص دهند و بهعلاوه باعث عدم یکپارچگی برنامهریزیهای مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات برای صنایع مختلف گردند. به جهت گستردگی فعالیتهای مرتبط با توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سازمانها و همچنین تنوع صنایع، نیاز به مدلهای مرجع فنی ویژه صنایع احساس میشود تا بتوان بر اساس آنها اصول و جوانب مختلف فنی فناوری اطلاعات و ارتباطات را در سازمانها با توجه به نیاز تخصصی صنایع مورد توجه قرار داد. افزون بر این، بتوان فعالیتهای مرتبط با توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در صنایع بهویژه در راستای تحقق دولت الکترونیک یکپارچه نمود. در این مقاله پس از بررسی مدلهای مرجع معتبر در سطح جهان به انتخاب یک مدل مرجع مناسب پرداخته شده و سپس با توجه به اسناد بالادستی دانشگاههای ایران در سطح کشور این مدل بومیسازی شده است.
احمدی, علیرضا علی, فتحیان, محمد, & سلطانی, فرزاد. (1385). مدل مرجع توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای دانشگاه های ایران. فصلنامه دانش مدیریت (منتشر نمی شود), 19(3), -.
MLA
علیرضا علی احمدی; محمد فتحیان; فرزاد سلطانی. "مدل مرجع توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای دانشگاه های ایران", فصلنامه دانش مدیریت (منتشر نمی شود), 19, 3, 1385, -.
HARVARD
احمدی, علیرضا علی, فتحیان, محمد, سلطانی, فرزاد. (1385). 'مدل مرجع توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای دانشگاه های ایران', فصلنامه دانش مدیریت (منتشر نمی شود), 19(3), pp. -.
VANCOUVER
احمدی, علیرضا علی, فتحیان, محمد, سلطانی, فرزاد. مدل مرجع توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای دانشگاه های ایران. فصلنامه دانش مدیریت (منتشر نمی شود), 1385; 19(3): -.